Pályázati kiírás
Horányi Mátyás Emlékdíj
2020A Horányi Mátyás Alapítvány pályázatot ír ki olyan 30 év alatti kiemelkedő eredményeket elért egyetemi hallgatók és doktoranduszok részére, akik a spanyol nyelv és az ibéramerikai spanyol nyelvű irodalom terén kimagasló tudományos eredményeket értek el, tevékenységükkel hozzájárultak a hazai hispaniszta kutatási hagyományok folytatásához, a spanyol ajkú országok kultúrájának megismertetéséhez, dicsőséget szereztek az ELTE Spanyol Tanszékének, és tudományos munkájukon kívül sokat tettek a diák-közéletért. Pályázni két kategóriában lehet, egyrészt megvédett, vagy védésre leadott MA diploma dolgozattal, másrészt megvédett vagy védésre leadott doktori dolgozattal. Előnyt jelent a tudományos diákköri munkában való részvétel, a megjelent publikációk, illetve a tanszéki rendezvények szervezésében történő önkéntes részvétel.

Budapest, 2020. március 8.

Horányi Mátyás Emlékdíj
2018A Horányi Mátyás Alapítvány pályázatot ír ki olyan 30 év alatti kiemelkedő eredményeket elért egyetemi hallgatók és doktoranduszok részére, akik a spanyol nyelv és az ibéramerikai spanyol nyelvű irodalom terén kimagasló tudományos eredményeket értek el, tevékenységükkel hozzájárultak a hazai hispaniszta kutatási hagyományok folytatásához, a spanyol ajkú országok kultúrájának megismertetéséhez, dicsőséget szereztek az ELTE Spanyol Tanszékének, és tudományos munkájukon kívül sokat tettek a diák-közéletért. Pályázni két kategóriában lehet, egyrészt megvédett, vagy védésre leadott BA, MA diploma dolgozattal, másrészt megvédett vagy védésre leadott doktori dolgozattal. Előnyt jelent a tudományos diákköri munkában való részvétel, a megjelent publikációk, illetve a tanszéki rendezvények szervezésében történő önkéntes részvétel.

Budapest, 2018. február 10.Horányi Mátyás Emlékdíj
2016A Horányi Mátyás Alapítvány pályázatot ír ki olyan 30 év alatti kiemelkedő eredményeket elért egyetemi hallgatók, doktoranduszok, fiatal kutatók és fordítók részére, akik a spanyol nyelv és az ibéramerikai spanyol nyelvű irodalom terén kimagasló tudományos eredményeket értek el, tevékenységükkel hozzájárultak a hazai hispaniszta kutatási hagyományok folytatásához, a spanyol ajkú országok kultúrájának megismertetéséhez, dicsőséget szereztek az ELTE Spanyol Tanszékének, és tudományos munkájukon kívül sokat tettek a diák-közéletért. Pályázni megvédett diploma dolgozattal lehet. Előnyt jelent a tudományos diákköri munkában való részvétel, a megjelent publikációk, illetve a tanszéki rendezvények szervezésében történő önkéntes részvétel.

Budapest, 2015. december 15.